ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО АГРОБИЗНЕС
И РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ
Филиал Велико Търново

 
 
 

МАГИСТЪРСКИ ПРОГРАМИ

ОБИЧАЙ, РАБОТИ, УЧИ!


Само във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите

Новини

На 24.11.2023 г. / петък/ от 10:30 часа в Голяма зала на Община Велико Търново, площад Майка България №2, ще се проведе тържествено връчване на дипломите на успешно дипломиралите се през м. Юли 2023 г. – ОКС „Магистър“ и ОКС „Бакалавър“. Абсолвентите да се явят в 8:00 часа в Голяма зала на Община Велико Търново за полагане на подпис върху дипломата и получаване на тоги . Студенти, които все още не са представили снимки за диплома да изпратят в най-кратък срок.

07.11.2023 г.
На 02.12.2022 г. / петък/ от 11:00 часа в сградата на Община Велико Търново, площад Майка България №2, в Голяма зала ще се проведе тържествено връчване на дипломите на успешно дипломиралите се през м. Юли и м. Октомври 2022 г. – ОКС „Магистър“ и ОКС „Бакалавър“. Абсолвентите да се явят в 8:30 часа в Голяма зала на Община Велико Търново за полагане на подпис върху дипломата и получаване на тоги . Подписването на дипломата МОЖЕ да бъде направено и предварително в учебен отдел на ВУАРР-Филиал Велико Търново, ул. "Н. Габровски" №90. Студенти, които все още не са представили снимки за диплома да изпратят в най-кратък срок.

17.11.2022 г.
Бакалаври от ВУАРР без такси за кандидатстване и записване за магистърски програми

Всички кандидат-студенти за ОКС „Магистър“, които имат завършена бакалавърска степен във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, са освободени от административни такси за кандидатстване и записване за учебната 2021/2022 година. Решението е на президента на ВУАРР доц. д-р Светла Димитрова.

21.05.2021 г.
ВУАРР организира лятно училище за регионално развитие и иновации с партньорите от Европейски университетски алианс INVESTЛятното училище е предназначено за студенти от бакалавърска, магистърска и докторска степен, без значение от специалността. Необходимо е бакалаврите да са 3 или 4 курс към момента на кандидатстване. Студентите трябва да владеят ниво B2 на английски език от ЕКР, да имат мотивация да участват в подобно онлайн събитие. Курсът/лятното училище/ ще се проведе в периода 07-14 Юни, 2021г. като хакатон процес с подкрепата на пратньори от бизнеса и преподаватели от ВУАРР. Срокът за кандидатстване е наистина кратък до 30.04, но и през ваканцията ще има възможност студентите да изпращат кандидатури. Ще получат 5 кредита и международно признат сертификат. Не се заплаща нищо. Това, което се изисква от тях, за да кандидатстват е Мотивационно писмо на английски език, свободен текст, да опишат защо искат да участват и какви са им очакванията след края на курса. Ако възникнат въпроси, винаги може да се свържете с мен на този имейл или на: erasmus@uard.bg

26.04.2021 г.

Новият президент на ВУАРР: Нашият единствено възможен ход е да погледнем напред

„Нашият единствено възможен ход е да погледнем напред. Проф. Димитър Димитров ни остави много стабилна основа, върху която да градим“. С тези думи се обърна към академичната общност на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите доц. Светла Димитрова, която поема поста президент, за да продължи делото на създателя и мотора на институцията. Душата и сърцето на ВУАРР проф. Димитър Димитров – ярка личност с безброй таланти, ни напусна на 6 декември 2020 г. Във видеопосланието си доц. Димитрова припомня достойнствата, които отреждат челно място на ВУАРР в национален и международен аспект, поставяйки акцент върху последното голямо постижение – пълноправното членство към Европейския университетски алианс INVEST. „Казват, че най-добрият начин да предвидиш бъдещето е като го създадеш. Иска ми се да приемем загубата като предизвикателство, а не като затруднение. Като един вид предадена щафета и отсечката, която предстои да пробягаме - да го направим с достойнство и удовлетворение от добре свършената работа. Няма място за пораженческо мислене. Съдбата ни е в наши ръце, а какво по-сигурно от това. Отправено е предизвикателство пред нас да дерзаем и да покажем пред себе си колко много заряд има в нас“, мотивира екипа доц. Димитрова. Новият президент заявява категорично силната си мотивация за развитието и просперитета на институцията.

https://uard.bg/bg/news/view/731

12.01.2021 г.
    Администрацията на ВУАРР няма да работи от 21 декември 2020 г. до 10 януари 2021 г.

         Светли празници!

                         Бъдете здрави!

16.12.2020 г.

Напусна ни президентът на ВУАРР

Смъртта отне непрежалимия за академичната и духовната общественост акад.проф.д-р Димитър Димитров.

С дълбока скръб и страдание съобщаваме, че след кратко боледуване ни напусна за своя вечен път душата и сърцето на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите проф. Димитров. Отиде си една ярка личност, която блестеше с безброй таланти, неуморим дух, цветен език и силен смях.

Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите обявява 8 декември за Ден на траур!

Всички, които познаваха и обичаха проф. Димитров и желаят да отдадат своята последна почит към него, могат да го направят в аудитория 7 на ВУАРР (бул. „Дунав“ 78) на 8 декември 2020 година от 9 до 16 часа.

„Професоре, на нас ни остава да следваме духовните задачи, които ни завещахте в своите стихове, карикатури, песни, басни. Знаем, че ще продължите да ни пращате съвети и че ще виждаме небесните Ви знаци в цъфналите овошки и кивито в двора на вашето висше училище. Вие имахте усета и знанието да отдавате почит на личностите на науката и мъдростта, оставили своя следа в човешката история. Задължени сме да продължим Вашето духовно дело, затова няма да спрем. Благодарим на съдбата, че ни срещна по пътя ни!“, се казва в съболезнователното съобщение на ВУАРР.


07.12.2020 г.
   

ВУАРР стартира новата академична година при строги противоепидемични мерки и с нова система за електронно обучение „Електронен университет“


   Учебните занятия за зимния семестър на 2020/2021 г. във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите ще се провеждат по общ график за ВУАРР – Пловдив и неговите филиали.

   Информация за утвърденото разписание на учебните занятия се публикува в информационната система на ВУАРР:   isao.vuarr.com

   В учебните бази на висшето училище са предприети мерки за ограничаване на преките физически контакти между преподаватели и студенти и се прилагат общоприетите противоепидемични мерки.

   За студентите от редовна и задочна форма на обучение висшето училище е осигурило възможности за работа в нова Система за електронно обучение „Електронен университет“:   uni.e-uard.bg

   Повече информация за нея студентите могат да получат след вход в информационната система:   isao.vuarr.com


04.09.2020 г.

Държавните изпити – въпроси и отговори

Специално за студентите, на които предстои явяване на държавен изпит, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, организира онлайн семинар на 8 юни 2020 г. (понеделник) от 14:00 часа. Студентите ще получат актуална информация за датите и начините за явяване на държавен изпит, както и указания за подготовка. Участие ще вземат президентът на ВУАРР проф. д-р инж. Димитър Димитров, ректорът проф. д-р Марияна Иванова, зам.-ректорът проф. д.н. Вяра Славянска, зам.-ректорът и директорът на Центъра за дистанционно обучение доц. д-р Петър Петров, зам.-ректорът доц. д-р Екатерина Арабска, деканът на Факултет по икономика и управление доц. д-р Георги Георгиев, ръководителят на катедра „Регионално развитие и туризъм“ проф. д-р Златка Григорова, както и представители на учебните отдели. За включване в онлайн семинара „Въпроси и отговори за държавните изпити“, моля последвайте следния линк: https://meet.google.com/zyw-owuk-vow За допълнителна информация: 032/960 360, e-mail: uard@uard.bg

04.06.2020 г.
ВУАРР с мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса

ВУАРР с мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса


13.03.2020 г.
 
`