ДГ "Здравец"

Icon Правилник за дейността (1,3 MB) Icon Стратегия за развитие (383,3 KB)

ДГ ”Здравец” гр.В.Търново е открита през 1972 г.

Намира се на ул.”Стара планина „№22, в централната градска зона, в близост до една от главните транспортни артерии на града - ул. ”Никола Габровски”

Градината разполага с красив, залесен с дървета парк, място за игра и обучение на децата от четирите възрастови групи.

Групите включват деца от 3 до 7 годишна възраст и носят имена на цветя и билки –гр.”Детелина”,гр.Иглика”,гр.” Латинка”,гр.”Невен”.

В градината работи екип от 18 човека –девет учители и девет служители -помощен персонал, в това число и медицинско лице.

Четири от учителите са с втора професионално- квалификационна степен.

Екипът е силно мотивиран,много активен и отговорен по отношение на професионалните си задължения. Творческите търсения и инициативи на колегията се изразяват в множество участия в академични и научни форуми и реализирани международни образователни проекти:
„Светът е оцелял,защото се е смял”-с партньорства от Франция и Словакия

  • „Играчките на баба и дядо” –с партньорства от Словакия Франция и Испания
  • „Земеделските продукти от региона и тяхното приложение в гастрономията”-с партньорства от Англия, Франция, Румъния, Испания,Италия
  • „ Обучение на психолози,педагози, социални работници и родители в нови методи по превенция на поведенчески и емоционални проблеми при деца на възраст от 3 до 12 години”-партньорства –Турция,Гърция, Франция,Румъния, Португалия, Швеция.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.